DZIEŃ TYGdODNIA ŚNIADANIE II ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

25.04.2016r.

Pieczywo mieszane

z masłem kiełbasą,

żółtym serem, pomidorem, 

pasztetem, ogórkiem.

 

Herbata miętowa

 Talerz warzywno- owocowy

Zupa: Rosół z makaronem

 

II Danie: Kluski ziemniaczano

-jaglane z sosem pomidorowym.

 

Sok owocowy

 

 

 Zupa mleczna  1, 2, 3, 13

WTOREK

26.04.2016r.

Pieczywo mieszane

z masłem, kiszonym

ogórkiem, pomidorem

Parówki z ketchupem.

Herbata czarna

 Wafle ryżowe

 Zupa: Fasolowa

 

II Danie: Udka z kurczaka, ziemniaki, surówka.

Kompot jabłkowy

 Galaretka  1, 10, 13

ŚRODA

27.04.2016r.

Pieczywo mieszane

z masłem, 

kiełbasą śląską,

serkiem puszystym, świeżym ogórkiem, rzodkiewką.

 

Kakao

 Jabłko

 Zupa: Warzywna

 

II Danie: Wątróbka z cebulką,

kluski śląskie, ogórek kiszony.

 

Herbata miętowa 

 Kluski z kaszy mannej z owocami  1,2, 13

CZWARTEK

28.04.2016r.

Pieczywo mieszane

z masłem,kiełbasą,

serkiem topionym,

pasztetem, pomidorem, 

rzodkiewką.

 

Kawa inka

 Jogurt wiśniowy

 Zupa: Grzybowa

 

II Danie: Żeberka ze śliwką, kasza pęczak,

surówka z kiszonej

kapusty.

 

Kompot owocowy

 

Tosty z serem 

i ogórkiem.

 

 

 

Woda z cytryną

 1,2, 13

PIĄTEK

29.04.2016r.

Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, 

jajkiem , dżemem z czarnej porzeczki, ogórkiem

kiszonym, rzodkiewką, pomidorem.

Mleko

 

 Marchewka

 Zupa: owocowa,

II Danie: pierogi leniwe.

Woda z cytryną

 Kisiel  1, 2, 3, 10